Fyllning att spritsa tårta med

… istället för smörkräm. Smör har alltid varit något som jag inte är så förtjust av, vilket såklart betyder att smörkräm inte är något för mig. Alla fina spritsade tårtorna man ser på internet har alltid spritsats med smörkräm. Därför har jag gett mig in på att försöka hitta någon annan fyllning som går att använda vid spritsning av tårtor istället för smörkräm.

Jag har hittat några olika fyllningar som faktiskt blir helt okej hållbara men som inte innehåller smör – jag kallar denna variant för philadelphia-grädde!

Philadelphia-grädde

  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g philadelphiaost
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Ev. gelefärg

Gör såhär:

Häll upp grädde, philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker i en skål och vispa allt detta med hjälp av elvisp. Vispa tills du känner att du har fått till en bra konsistens. Jag brukar testa att dra upp grädden med visparna och se om formen håller samma form. Om du vill ha en färg på din frosting kan du använda gelefärg (använd inte karamellfärg), om all frosting ska ha samma färg kan det blandas i direkt, annars så delar du upp frostingen i olika bunkar och färgar i efterhand.

Tips! Se till att alltid använda kylskåpskall grädde och philadelphiaost. När man spritsar är det även bra att det inte är för varmt och att händerna inte blir för varma för då börjar fyllningen smälta och det kommer bli rinnigt. Det kan vara bra att ha flera spritspåsar som man lägger i kylskåpet under tiden för att vara säker på att fyllningen håller sig bra.

Philadelphiagrädde

Skriv ut receptet
Portioner 1 tårta

Ingredienser

  • 4 dl vispgrädde (helst 40%)
  • 200 g philadelphia
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Några droppar gelfärg Om du vill ha färg

Instruktioner

  • Häll upp kylskåpskall grädde, philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker i en skål och blanda om med en slickepott.
  • Vispa sedan allt detta med hjälp av elvisp. Vispa tills du känner att du har fått till en bra konsistens. Jag brukar testa att dra upp grädden med visparna och se om formen håller samma form.
  • Om du vill ha en färg på din frosting kan du använda gelfärg (använd inte karamellfärg), om all frosting ska ha samma färg kan det blandas i direkt, annars så delar du upp frostingen i olika bunkar och färgar i efterhand. Tänk på att röra så lite som möjligt i din vispade kräm, rör man för mycket kommer konsistensen förstöras.
  • Fyll upp din spritspåse med din philadelphia-grädde och sätt igång att spritsa!

Anteckning

Tips! Se till att alltid använda kylskåpskall grädde och philadelphiaost. När man spritsar är det även bra att det inte är för varmt och att händerna inte blir för varma för då börjar fyllningen smälta och det kommer bli rinnigt. Det kan vara bra att ha flera spritspåsar som man lägger i kylskåpet under tiden för att vara säker på att fyllningen håller sig bra.

8 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Liknande inlägg

Recept

Semlor

Semlor, ett riktigt tidigt vårtecken. När man tröttnat på alla jul- & saffransbak och alla piffiga nyårsdesserter är semlorna nästa steg. Många tycker det är

bild på baguetter i baguettplåt
Recept

Baguetter

Nu i mellandagarna har jag ledigt från jobbet så då måste jag självklart passa på att baka lite. Så igår fick jag för mig att

Recept

Den perfekta kladdkakan

Kladdkaka, kanske det mest älskade bakverket i Sverige? Det går snabbt, och går hem hos alla åldersgrupper och jag har receptet på den perfekta kladdkakan.