Sparris med vitlök, tomater och parmesan

Sparris, vitlök, tomater och parmesan, tre otroligt goda tillbehör. Det var även det jag hittade i kylskåpet när jag skulle förbereda en middag för några veckor sedan. Jag sökte runt lite på internet för att se om det inte fanns något bra recept för det här men hittade ingenting. Så jag exprimenterade lite och resultatet blev fantastiskt, så här kommer resultatet:

Sparris med vitlök, tomater och parmesan

Skriv ut receptet
Perfekt tillbehör till grillningen i sommar.
Måltid Smårätter
Portioner 4 personer

Ingredienser

  • 1 knippe sparris
  • 1 klyfta vitlök
  • 8 st körsbärstomater
  • Lite olivolja
  • 1 nypa havssalt
  • 1 bit parmesan

Instruktioner

  • Skär bort den ljusa delen längst ner på sparrisen och tvätta av den.
  • Dela tomaterna på mitten och hacka vitlöken fint.
  • Värm upp en stekpanna med olivolja. Lägg i sparrisen och stek på medelvärme i några minuter. Håll i vitlöken och tomaterna och låt fräsa ytterligare några minuter. När sparrisen har mjuknat tar du upp den på ett uppläggningsfat och häller tomater och vitlöksöljan över.
  • Hyvla parmesan över sparrisen och avsluta med lite havssalt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Liknande inlägg

Recept

Semlor

Semlor, ett riktigt tidigt vårtecken. När man tröttnat på alla jul- & saffransbak och alla piffiga nyårsdesserter är semlorna nästa steg. Många tycker det är

bild på baguetter i baguettplåt
Recept

Baguetter

Nu i mellandagarna har jag ledigt från jobbet så då måste jag självklart passa på att baka lite. Så igår fick jag för mig att

Recept

Den perfekta kladdkakan

Kladdkaka, kanske det mest älskade bakverket i Sverige? Det går snabbt, och går hem hos alla åldersgrupper och jag har receptet på den perfekta kladdkakan.