marshmallowgrädde

Marshmallowgrädde

I mitt sökande efter en perfekt fyllning att spritsa tårtan med testade jag marshmallowgrädde (marshmallowfluff). Det visade sig vara en väldigt bra lösning för att få en lite mer hållbar spritsning än med vanligt grädde. Marshmallowgrädde (icke att förblanda med fluffet som går att köpa i burk) är med andra ord marshmallow-godis som du smälter ner i varm grädde och sedan låter svalna i kylskåp några timmar för att sedan vispas. Resultatet blir en len grädde som har bättre hållbarhet.

Marsmallowgrädde är ett perfekt substitut till tårtor där man vill ha en söt vaniljsmak. Fyllningen kan passa väldigt bra ihop med lite syrligare fyllningar i en tårta.

Marshmallowgrädde till tårta

Skriv ut receptet
En väldigt barnvänlig fyllning att spritsa på tårta eller bakverk.
Portioner 1 tårta

Ingredienser

  • 4 dl vispgrädde
  • 150 gram marshmallows
  • 1,5 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • Värm försiktigt uppgrädde i en kastrull, klipp sönder marshmallow i mindre bitar (eller använd minimarshmallow) och lägg i kastrullen. Se till så grädden inte börjar koka,grädden ska bara vara tillräckligt varm för att godisarna ska smälta.
  • När alla bitar har smälttar du av kastrullen från värmen och blandar i vaniljsockret.
  • Sedan häller du överallt i en bunke eller skål och täcker den med plastfolie. För att inte få enhinna på grädden kan det vara bra att lägga plasten precis över grädden.
  • Låt sedan stå i kylskåp minst 5 timmar tills den får enlite geléliknande konsistens.
  • Ta ut grädden från kylskåpet och vispa upp den med enelvisp tills du känner att du har fått till en bra konsistens (man måste vispaganska länge). Jag brukar testa att dra upp grädden med visparna och se omformen håller sig.
  • Om du vill ha en färg på grädden kan du använda geléfärg(använd inte karamellfärg), om all frosting ska ha samma färg kan det blandas i direkt, annars så delar du upp frostingen i olika bunkar och färgar i efterhand- men grädde är känslig för att hanteras för mycket så vispa snabbt in färgen så grädden inte blir grynig.

Anteckning

Tips! När man spritsar är det även bra att det inte är för varmt och att händerna inte blir för varma för då börjar fyllningen smälta och det kommer bli rinnigt. Det kan vara bra att ha flera spritspåsar som man lägger i kylskåpet under tiden för att vara säker på att fyllningen håller sig bra.

Vill du läsa mer om mina tips för att lyckas med tårtan hittar du dom här!

marshmallowgrädde

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Liknande inlägg

Recept

Semlor

Semlor, ett riktigt tidigt vårtecken. När man tröttnat på alla jul- & saffransbak och alla piffiga nyårsdesserter är semlorna nästa steg. Många tycker det är

bild på baguetter i baguettplåt
Recept

Baguetter

Nu i mellandagarna har jag ledigt från jobbet så då måste jag självklart passa på att baka lite. Så igår fick jag för mig att

Recept

Den perfekta kladdkakan

Kladdkaka, kanske det mest älskade bakverket i Sverige? Det går snabbt, och går hem hos alla åldersgrupper och jag har receptet på den perfekta kladdkakan.