Sparris, vitlök, tomater och parmesan, tre otroligt goda tillbehör. Det var även det jag hittade i kylskåpet när jag skulle förbereda en middag för några veckor sedan. Jag sökte runt lite på internet för att se om det inte fanns något bra recept för det här men hittade ingenting. Så jag exprimenterade lite och resultatet blev fantastiskt, så här kommer resultatet:
Sparris med vitlök, tomater och parmesan
Perfekt tillbehör till grillningen i sommar.
Måltid Smårätter
Portioner 4 personer
Ingredienser
- 1 knippe sparris
- 1 klyfta vitlök
- 8 st körsbärstomater
- Lite olivolja
- 1 nypa havssalt
- 1 bit parmesan
Instruktioner
- Skär bort den ljusa delen längst ner på sparrisen och tvätta av den.
- Dela tomaterna på mitten och hacka vitlöken fint.
- Värm upp en stekpanna med olivolja. Lägg i sparrisen och stek på medelvärme i några minuter. Håll i vitlöken och tomaterna och låt fräsa ytterligare några minuter. När sparrisen har mjuknat tar du upp den på ett uppläggningsfat och häller tomater och vitlöksöljan över.
- Hyvla parmesan över sparrisen och avsluta med lite havssalt.