långjästa frallor på frukostbordet

Långjästa baguetter eller frallor

Superenkla frallor eller baguetter bakade med få ingredienser och som rörs ihop på ett kik på kvällen och bakas ut på morgonen. Perfekt om man vill ha nybakat på morgonen men inte gå upp timmar före resterande familjemedlemmar.

Välj om du vill göra baguetter eller frallor av degen, den långa jäsningen görs i rumstemperatur för att få ut så mycket smaker som möjligt.

Långjästa baguetter eller frallor

Skriv ut receptet
Måltid Bröd

Ingredienser

  • 3 g jäst (1 liten ärta)
  • 350 g kallt vatten (3,5 dl)
  • 450 g vetemjöl special (7,5 dl)
  • 1,5 tsk salt

Instruktioner

Kvällen före:

  • Rör ihop alla ingredienser till en deg i en bunke. Degen behöver inte knådas, bara röras tills den precis går ihop – antingen för hand eller med degblandare.
  • Täck bunken med lock eller plastfolie och låt degen jäsa i rumstemperatur i cirka 8 timmar.

På morgonen

  • Frallor: Skrapa ut degen på ett mjölat bakbord och dela försiktigt degen i 12 bullar, knåda inte degen utan hantera degen varsamt. Lägg upp bullarna på bakplåtspapper.
    Baguetter: Skrapa ut degen på ett mjölat bakbord och dela försiktigt degen i 3 delar, knåda inte degen utan hantera degen varsamt, dra försiktigt ut degen till tills den blir till en avlång baguette, snurra degen försiktigt och lägg sedan ut dina baguetter på ett bakplåtspapper.
  • Låt dina frallor eller baguetter jäsa ca 15-20 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250° över- och undervärme.
  • När ugnen är varmt sätter du in plåten i mitten av ugnen, sänk samtidigt värmen till 225°. Grädda frallorna eller baguetter tills de har fått en gyllenbrun färg (ca 15 minuter).
  • Låt frallorna/baguetterna svalna något på ett galler och njut sedan av din frukost.
långjästa frallor på frukostbordet

Ett svar

  1. 5 stars
    Riktigt fina bröd. Ville ha ett recept där jäst användes i så liten mängd som möjligt. Fick lägga till ca 70gr mjöl (1,5dl) för att degen skulle bli riktigt bra och bara kunde ”skivas” upp i frallor på morgonen. Tusen tack för receptet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Liknande inlägg

Recept

Semlor

Semlor, ett riktigt tidigt vårtecken. När man tröttnat på alla jul- & saffransbak och alla piffiga nyårsdesserter är semlorna nästa steg. Många tycker det är

bild på baguetter i baguettplåt
Recept

Baguetter

Nu i mellandagarna har jag ledigt från jobbet så då måste jag självklart passa på att baka lite. Så igår fick jag för mig att

Recept

Den perfekta kladdkakan

Kladdkaka, kanske det mest älskade bakverket i Sverige? Det går snabbt, och går hem hos alla åldersgrupper och jag har receptet på den perfekta kladdkakan.