Smörj och bröa en form. Sätt ugnen på 175°c över- och undervärme.
Vispa upp ägg och socker i en bunke. Vispa länge så smeten får lite luftbubblor i sig.
Smält smöret i en kastrull. När allt smör är smält tar du bort kastrullen från värmen och blandar i mjölken.
Blanda mjöl, vaniljsocker samt bakpulver i en egen bunke. Sila ner det i äggsmeten med hjälp av en slickepott. Var noga så du får med allt mjöl. Blanda sist ner smöret och mjölken tills du får en jämn och fin smet.
Häll upp smeten i den smörade formen och ställ in kakan i ugnen. Grädda ca. 40 minuter.
Öppna inte ugnen förens tidigast efter 20 minuter, annars kommer kakan sjunka. För att veta att kakan är klar kan man använda en potatissticka, när den är torr är kakan klar. Ta ut kakan och låt den vila i formen ca 10 minuter. Sedan vänder du upp kakan på ett avsmalningsgaller.