Lägg ner jästen i en stor bunke och lös upp den i det kalla vattnet.
När jästen är helt upplöst börjar du blanda ner mjölet. Häll i lite i taget och rör med en slickepot tills degen är smidig. Det ska vara en ganska kladdig deg.
Täck bunken med plast eller ett lock och låt jäsa i rumstemperatur ca 6-8h.
Efter första jäsningen
Efter 6-8h ska degen ha jäst till dubbla storleken och det är dags att flytta in degen i kylskåpet. Där ska den stå till samma dag som pizzan ska bakas ut.
Samma dag som du ska tillaga pizzan
ca 3 timmar innan du ska tillaga pizzan är det dags för "bollning", det är inte så avancerat som det låter. Ta ut degen ur kylskåpet och stjälp försiktigt ut innehåller på ett mjölat bakbord. Knåde INTE.
Dela försiktigt degen i fyra delar. Sedan ska du forma varje del till en boll. Vik försiktigt in kanterna utan att trycka till - vi vill bevara så mycket luft som möjligt i degen.
Antingen lägger du upp dina degklumpar i små behållare, alternativt lägger ut de på en mjölad plats och täcker försiktigt med plast. Täcker man de inte ordentligt så kommer degen att torka så var noga med detta.
Dags att baka
Se till att ha satt in din pizzasten och satt igång ugnen på varmluft 250°c ca 1 timme innan du ska börja grädda pizzorna. När det tillslut är dags att baka ut så är mitt störta tips att göra en pizza i taget. Strö ut durumvetemjöl på bordet och lägg ut en degklump. Nu ska du börja trycka ut pizzan innifrån och ut. Tänk att du ska pressa ut luften till kanterna.
Sedan lägger du på din favorittopping och stoppar in pizzan i ugnen tills den har en fin färg (ca 5-10 min).