Go Back

Långjästa baguetter eller frallor

Skriv ut receptet
Måltid Bröd

Ingredienser

  • 3 g jäst (1 liten ärta)
  • 350 g kallt vatten (3,5 dl)
  • 450 g vetemjöl special (7,5 dl)
  • 1,5 tsk salt

Instruktioner

Kvällen före:

  • Rör ihop alla ingredienser till en deg i en bunke. Degen behöver inte knådas, bara röras tills den precis går ihop – antingen för hand eller med degblandare.
  • Täck bunken med lock eller plastfolie och låt degen jäsa i rumstemperatur i cirka 8 timmar.

På morgonen

  • Frallor: Skrapa ut degen på ett mjölat bakbord och dela försiktigt degen i 12 bullar, knåda inte degen utan hantera degen varsamt. Lägg upp bullarna på bakplåtspapper.
    Baguetter: Skrapa ut degen på ett mjölat bakbord och dela försiktigt degen i 3 delar, knåda inte degen utan hantera degen varsamt, dra försiktigt ut degen till tills den blir till en avlång baguette, snurra degen försiktigt och lägg sedan ut dina baguetter på ett bakplåtspapper.
  • Låt dina frallor eller baguetter jäsa ca 15-20 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250° över- och undervärme.
  • När ugnen är varmt sätter du in plåten i mitten av ugnen, sänk samtidigt värmen till 225°. Grädda frallorna eller baguetter tills de har fått en gyllenbrun färg (ca 15 minuter).
  • Låt frallorna/baguetterna svalna något på ett galler och njut sedan av din frukost.