Go Back

Sparris med vitlök, tomater och parmesan

Skriv ut receptet
Perfekt tillbehör till grillningen i sommar.
Måltid Smårätter
Portioner 4 personer

Ingredienser

  • 1 knippe sparris
  • 1 klyfta vitlök
  • 8 st körsbärstomater
  • Lite olivolja
  • 1 nypa havssalt
  • 1 bit parmesan

Instruktioner

  • Skär bort den ljusa delen längst ner på sparrisen och tvätta av den.
  • Dela tomaterna på mitten och hacka vitlöken fint.
  • Värm upp en stekpanna med olivolja. Lägg i sparrisen och stek på medelvärme i några minuter. Håll i vitlöken och tomaterna och låt fräsa ytterligare några minuter. När sparrisen har mjuknat tar du upp den på ett uppläggningsfat och häller tomater och vitlöksöljan över.
  • Hyvla parmesan över sparrisen och avsluta med lite havssalt.